<< Nazad



 

 

Jugoslavija prva u "B" grupi

Hanover, Nemačka, 8. maj - U utakmici trećeg kola "B" grupe kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre, vaterpolisti Jugoslavije savladali su Brazil 14:4 (6:0, 4:1, 1:2, 3:1).

U prvim minutima susreta jugoslovenska ekipa igrala je ozbiljno i angažovano i već posle deset minuta vodila sa 9:0! Preostali deo utakmice protekao je u nastojanjima Brazilaca da, koristeći opuštenost protivničke ekipe, izbore što časniji poraz. Jugoslavija je završila takmičenje u "B" grupi sa tri pobede iz tri susreta i gol-razlikom 37:13.

U drugom krugu kvalifikacija, selekcija Jugoslavije igraće u grupi "E" sa reprezentacijama Rumunije, Grčke i Francuske. U polufinale idu po dve prvoplasirane ekipe iz grupe "E" i "F", dok se trećeplasirane i četvrtoplasirane reprezentacije iz obe grupe bore za peto mesto. Najboljih pet selekcija obezbeđuju plasman na Olimpijske igre.

Kvalifikacioni turnir vaterpolista za odlazak na Olimpijske igre u Sidneju, "B" grupa, treće kolo, Hanover, Nemačka, 8. maj

JUGOSLAVIJA - BRAZIL 14:4 (6:0, 4:1, 1:2, 3:1)

Gradski bazen u Hanoveru. Gledalaca: 200.

Igrač više: Jugoslavija 7 (3), Brazil 7 (1).

JUGOSLAVIJA: Šoštar, Trbojević 1, Kuljača, Zimonjić 2, Savić, Ikodinović 1, Jelenić 1, Uskoković 3, Ćirić 1, Šapić 2, Vujasinović 1, Vukanić 1, Vasović 1.

R A N I J E . . .

"B" grupa, prvo kolo, 6. maj: JUGOSLAVIJA - Slovenija 13:4

"B" grupa, drugo kolo, 7. maj: JUGOSLAVIJA - Holandija 10:5



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu