<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Grčka 8:8

Hanover, Nemačka, 10. maj - Jugoslavija i Grčka igrale su nerešeno u verovatno najkvalitetnijoj utakmici dosadašnjeg kvalifikacionog turnira vaterpolista za odlazak na Olimpijske igre.

Jugoslavija je ovim remijem praktično obezbedila jedno od prva dva mesta u "E" grupi koje je vodi u Sidnej.

Tokom čitavog susreta vodila se rezultatski neizvesna borba, kojoj su u velikoj meri svojim neujednačenim kriterijumom doprinele i sudije. U prilog tvrdnje da su delioci pravde bili naklonjeniji Grcima, govori i odnos isključenja - Jugoslavija je čak 13 puta imala igrača manje, Grčka samo šest.

Grci su igrali motivisanije, jer im je od ovog susreta zavisio plasman na Olimpijske igre, za razliku od Jugoslovena, koji su i pre susreta bili gotovo sigurni učesnici najveće ovogodišnje svetske smotre sportista. Grčka je u završnici imala šansu da osvoji oba boda, ali je Jugoslavija preko Veljka Uskokovića, 15 sekundi pre kraja, iščupala bod, dovoljan za očuvanje prvog mesta u "E" grupi.

Sledeću utakmicu Jugoslavija igra 11. maja protiv Rumunije.

Kvalifikacioni turnir vaterpolista za odlazak na Olimpijske igre u Sidneju, "E" grupa, prvo kolo, Hanover, Nemačka, 10. maj

JUGOSLAVIJA - GRČKA 8:8 (2:1, 1:3, 3:1, 2:3)

Bazen u Hanoveru. Gledalaca: 300.

Igrač više: Jugoslavija 6 (5), Grčka 13 (5).

JUGOSLAVIJA: Šoštar, Trbojević Kuljača, Zimonjić, Savić 1, Ikodinović, Jelenić, Uskoković 3 (1), Ćirić, Šapić 2, Vujasinović 2, Vukanić, Vasović.

R A N I J E . . .

"B" grupa, 1. kolo, 6. maj: JUGOSLAVIJA - Slovenija 13:4

"B" grupa, 2. kolo, 7. maj: JUGOSLAVIJA - Holandija 10:5

"B" grupa, 3. kolo, 8. maj: JUGOSLAVIJA - Brazil 14:4



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu